Populairste vakantie bestemmingen voor Nederlanders:

Waar gaan de meeste Nederlanders naartoe op vakantie? En wat voor eizen stellen we?

 1. Spanje: Spanje is al jarenlang de nummer één vakantiebestemming voor Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, waaronder prachtige stranden, rijke cultuur, heerlijk eten en drinken en een warm klimaat.
 2. Frankrijk: Frankrijk staat bekend om zijn romantische steden, heerlijke wijn en gastronomie, en schilderachtige landschappen. Het is ook een populaire bestemming voor kampeerders.
 3. Italië: Italië heeft een schat aan culturele bezienswaardigheden, van historische steden tot oude ruïnes en prachtige kunst. Het land staat ook bekend om zijn heerlijke eten, wijn en mode.
 4. Duitsland: Duitsland is vooral populair onder Nederlanders vanwege de korte afstand en de prachtige natuur, met name in het Zwarte Woud en de Beierse Alpen.
 5. Griekenland: Griekenland is een van de populairste vakantiebestemmingen voor zon-, zee- en strandliefhebbers, met prachtige eilanden, kristalhelder water en een heerlijk mediterraan klimaat.
 6. Turkije: Turkije biedt een unieke mix van oosterse en westerse cultuur, prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en heerlijk eten.
 7. Portugal: Portugal is vooral populair vanwege de prachtige stranden en het aangename klimaat. Ook is het land bekend om zijn portwijnen en heerlijke gerechten.
 8. Oostenrijk: Oostenrijk is een populaire bestemming voor wintersporters vanwege de uitstekende skigebieden. In de zomer is het land ook populair vanwege de prachtige berglandschappen.
 9. België: België is vooral populair als stedentripbestemming vanwege steden zoals Brussel, Antwerpen en Brugge. Ook is het land bekend om zijn chocolade, bier en wafels.
 10. Zwitserland: Zwitserland staat bekend om zijn prachtige berglandschappen, kristalheldere meren en goede wintersportmogelijkheden. Het land is ook populair vanwege de luxe hotels en kuuroorden.

Naast deze top 10 zijn er nog veel meer bestemmingen die populair zijn onder Nederlanders, zoals Scandinavië, de Verenigde Staten, Canada, Australië en de Nederlandse Antillen.

Meer informatie over de vakantie voorkeuren van Nederlanders.

 • All-inclusive vakanties zijn populair: All-inclusive vakanties zijn de laatste jaren steeds populairder geworden onder Nederlanders. Dit type vakantie biedt veel gemak en comfort, omdat alles vooraf is geregeld en betaald.
 • Kamperen blijft populair: Kamperen is ook nog steeds populair onder Nederlanders. Veel Nederlanders brengen hun vakantie door op een camping, of het nu in eigen land is of in het buitenland.
 • Steeds meer mensen kiezen voor duurzame vakanties: Steeds meer Nederlanders kiezen voor duurzame vakanties. Hierbij wordt gelet op de impact van de vakantie op het milieu en de lokale bevolking.
 • Stedentrips zijn in trek: Stedentrips blijven populair onder Nederlanders. Veel steden in Europa zijn vanuit Nederland makkelijk bereikbaar en bieden veel cultuur, winkels en uitgaansgelegenheden.
 • Vakanties met kinderen: Voor veel Nederlandse gezinnen is een vakantie met kinderen belangrijk. Er wordt vaak gekozen voor bestemmingen met kindvriendelijke activiteiten, zoals pretparken, zwembaden en stranden.
 • Binnenlandse vakanties worden steeds populairder: De laatste jaren kiezen steeds meer Nederlanders voor een vakantie in eigen land. Er is namelijk veel te zien en te doen in Nederland, van mooie steden tot prachtige natuurgebieden.
 • Vakanties worden steeds korter: Nederlanders gaan steeds vaker op korte vakanties in plaats van langere vakanties. Een weekendje weg of een midweek naar het buitenland is populairder geworden.

Dit zijn enkele trends en ontwikkelingen op het gebied van vakantievoorkeuren van Nederlanders. Er is dus voor ieder wat wils en er zijn genoeg mogelijkheden om een vakantie te vinden die bij jou past.

Straw hat kept on empty beach chair at tropical sand beach